חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טישפישטי - עוגת סולת ואגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טישפישטי - עוגת סולת ואגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח
4 כוסות סולת
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפיה
1 + 1/2 כוסות שמן
1 + 1/2 כוסות מים
1 + 1/2 חבילות מרגרינה (300 גרם)
100 גרם אגוזי מלך
צנוברים או שקדים קלופים, לא קלויים
2 כפות סוכר
1 כף גדושה קינמון
50 גרם שומשום
לרוטב:
2 + 1/2 מים
2 + 1/2 סוכר
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
אופן ההכנה
מכניסים לסיר את השמן, את המרגרינה ואת המים. מרתיחים עד שהכל נמס.
בקערה שניה מערבבים את הסולת והקמח, מוסיפים לנוזלים ומערבבים לבצק.
כשזה פושר, מוסיפים את אבקת האפייה והסוכר וניל
מחלקים את הבצק לשני חלקים.
במגש הכי גדול שיש לכם, ממגשי המתכת של התנור, מסדרים חצי מהבצק בשכבה אחת
מערבבים את האגוזים השבורים לחתיכות בינוניות, עם 2 כפות סוכר וכף אחת קינמון
מפזרים את האגוזים על כל שטח העוגה שבתבנית מכסים את המילוי עם החצי השני של הבצק מפזרים מלמעלה את כל השומשום.
חותכים מראש, לפני האפייה, למעויינים על ידי יצירת פסי אלכסונן עמוקים, פעם מהקצה השמאלי העליון של המגש, לקצהו הימני התחתון, ופעם לכיוון השני, מן הצד הימני העליון לפינה השמאלית התחתונה .
מקשטים כל מעויין בשקד או בצנובר שתוקעים במרכזו כדי שני שליש הגובה. כלומר, רק שליש צנובר יבלוט החוצה.
אופים בתנור בחום בינוני בערך 40 דקות
בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים ביחד את שתיים וחצי כוסות המים עם שתיים וחצי כוסות הסוכר. מערבבים כל הזמן, עד שהכל נמס.
לקראת סוף הבישול, אחרי רבע שעה בערך, כשהסוכר כבר שקוף, סוחטים לתוך הסיר 2 כפות מיץ לימון טרי, כדי להסמיך. אם הסירופ לא מספיק סמיך, מוסיפים עוד קצת לימון,
המרקם צריך להיות קצת צמיגי, אבל עדיין נוזלי.
כשהעוגה פושרת, שופכים את הסירופ מעל, ומחזירים אותה לתנור לעוד 10 דקות עד שכל הסירופ ייספג בה היטב.
הטישפישטי נשמרת נהדרת, וטעמה רק משביח כעבור יומיים שלושה... לבריאות!
מגיש: שפיר
מקור:
שתף את המתכון