חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת אגוזים או קוקוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת אגוזים או קוקוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם מרגרינה
250 גרם סוכר
12 חלמונים
גרידת לימון/תפוז, תמצית וניל
12 חלבונים
250 גרם סוכר
250 גרם אגוזים טחונים או קוקוס
60 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
50 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
מקציפים היטב את המרגרינה הרכה עם חצי מכמות (250 גרם) הסוכר, מוסיפים לאט את החלמונים (בהדרגה! כל 2 דקות חלמון) וחומרי הטעם.
מערבבים את האגוזים הטחונים עם הקמח ואבקת האפיה.
טורפים את החלבונים ולבסוף מוסיפים את שארית הסוכר (250 גרם).
מערבבים בפעולת עטיפה את כל החומרים ביחד.
מכינים תבנית מרינג בקוטר 26 ס"מ גבוה: מרפדים את הרינג עם נייר אפיה, חותכים נייר אפיה בצורת מלבן, מעמידים את הרינג מול הקצה ומגלגלים את הנייר מסביב (עד לחצי עם יד אחת, ואח"כ ממשיכים עם היד השניה מהצד השני, ובסוף מסובבים את הפינה). ניתן להשתמש גם בתבנית רגילה בקוטר 26.
מורחים היטב תבנית במרגרינה ומקמחים. משטחים את התערובת הגמורה לתוך התבנית ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, למשך 40 דקות לפחות.
אחרי האפיה שופכים מעט מיץ תפוזים מעל העוגה ואז מורחים קרם פריזאי (=שוקולד).
אם רוצים להפוך את העוגה לעוגת פסח: במקום קמח להשתמש ב: 30 גרם קמח תפו"א, 30 גרם קמח מצה מנופה, ומוסיפים 1 גזר/תפוח עץ מגורד.
מגיש: אורנה
מקור:
שתף את המתכון