הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם מרגרינה
250 גרם סוכר
12 חלמונים
גרידת לימון/תפוז, תמצית וניל
12 חלבונים
250 גרם סוכר
250 גרם אגוזים טחונים או קוקוס
60 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
50 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
מקציפים היטב את המרגרינה הרכה עם חצי מכמות (250 גרם) הסוכר, מוסיפים לאט את החלמונים (בהדרגה! כל 2 דקות חלמון) וחומרי הטעם.
מערבבים את האגוזים הטחונים עם הקמח ואבקת האפיה.
טורפים את החלבונים ולבסוף מוסיפים את שארית הסוכר (250 גרם).
מערבבים בפעולת עטיפה את כל החומרים ביחד.
מכינים תבנית מרינג בקוטר 26 ס"מ גבוה: מרפדים את הרינג עם נייר אפיה, חותכים נייר אפיה בצורת מלבן, מעמידים את הרינג מול הקצה ומגלגלים את הנייר מסביב (עד לחצי עם יד אחת, ואח"כ ממשיכים עם היד השניה מהצד השני, ובסוף מסובבים את הפינה). ניתן להשתמש גם בתבנית רגילה בקוטר 26.
מורחים היטב תבנית במרגרינה ומקמחים. משטחים את התערובת הגמורה לתוך התבנית ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, למשך 40 דקות לפחות.
אחרי האפיה שופכים מעט מיץ תפוזים מעל העוגה ואז מורחים קרם פריזאי (=שוקולד).
אם רוצים להפוך את העוגה לעוגת פסח: במקום קמח להשתמש ב: 30 גרם קמח תפו"א, 30 גרם קמח מצה מנופה, ומוסיפים 1 גזר/תפוח עץ מגורד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון