הוראות הכנה
מרכיבים
12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים
18-20 מישמשים מגולענים
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
3 ביצים
3/4 כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול
1חבילה (350 גרם) קמח תופח
חמאה וסוכר לתבנית
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1 מערבבים בקערה את השזיפים/מישמשים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה.
2 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה.
מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצר ביותר, את הקמח.
3 משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את
חצאי השזיפים / מישמשם בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר. אופים כ-50 דקות.
העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים .
מגיש:
מקור: אהרוני
שתף את המתכון