חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תפוחי אדמה מוקרמים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תפ"א מוקרמים עבור 35 איש
תפוחי אדמה מוקרמים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תפ"א מוקרמים עבור 35 איש
הוראות הכנה
מרכיבים
תפוחי אדמה בינוניים ושטופים (עם הקליפה) כמספר האנשים (נניח כ-30 לצורך המתכון)
3 מיכלים שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
2 גביעים קרם פרש
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
2 שיני שום כתושות
רוזמרין
שמן זית
מלח גס
עירית קצוצה
אופן ההכנה
מורחים את תפוחי האדמה בשמן זית, רוזמרין ומלח גס, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
בינתיים במחבת רחבה ומעט עמוקה ממיסים את החמאה. מקפיצים את הפטריות מעט בחמאה ומוסיפים את השום. מערבבים היטב ומוסיפים את השמנת המתוקה. כאשר מתחיל לבעבע מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה, תוך ערבוב רצוף עד להסמכה של הרוטב. מסירים מהאש.
כאשר תפוחי האדמה מוכנים, מוציאים אותם מהתנוועושים בהם חריץ לאורך, דרך ניר הכסף (כלומר לא מקלפים את הנייר.פותחים מעט את החריץ שיצרנו. שופכים מהרוטב לתוך החריץ. מניחים מעל מעט קרם פרש ומחזירים לתנור לגריל, בחום הכי גבוה, להשחמה קלה.
מוציאים, מפזרים מעט עירית קצוצה מעל ומגישים לאורחים (עם נייר הכסף).
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון