שלום לכולם !
לפני כמה זמן שהיתי כמה ימים בבית המלון רויאל ביץ באילת ושם אכלתי
עוגת שוקולד רכה , רטובה משהו , כאילו ללא בצק ,נימוכה בפה ומאוד עשירה
ממש משהו חלומי , כל כך טובה !!
שאלתי את הקונדיטור שעמד ליד מה שמה של העוגה והוא ענה עוגת שוקולד פאטש
(או משהו אחר שנישמע כך ) יש למישהו רעיון כיצד ניתן להשיג את המתכון ?
תודה רבה !
matidavid@netscape.net
|
|
שלום לכולם !
לפני כמה זמן שהיתי כמה ימים בבית המלון רויאל ביץ באילת ושם אכלתי
עוגת שוקולד רכה , רטובה משהו , כאילו ללא בצק ,נימוכה בפה ומאוד עשירה
ממש משהו חלומי , כל כך טובה !!
שאלתי את הקונדיטור שעמד ליד מה שמה של העוגה והוא ענה עוגת שוקולד פאטש
(או משהו אחר שנישמע כך ) יש למישהו רעיון כיצד ניתן להשיג את המתכון ?
תודה רבה !
matidavid@netscape.net
|
הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
שליש כוס שמנת להקצפה 32% שומן
350 גרם חמאה ללא מלח חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
1 כף אבקת קפה נמס
אופן ההכנה
שמים בסיר את השוקולד, השמנת, החמאה שלושת רבעי כמות הסוכר והקפה הנמס וומיסים על אמבט אדים לתערובת חלקה. מסירים מהאש.
מוסיפים את החלמונים, אחד אחד וטורפים היטב לאחר כל חלמון שהוסף. מקציפים את החלבונים עם הסוכר שנותר לקצף נוקשה. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה (קוטר 24) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך של 160 מעלות. אופים כשעה. מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
מצננים ושומרים במקרר למשך לילה.
מגישים עם מעט קרם פרש ליד (לא חובה) ופירות טריים.
מגיש:
מקור: בני סיידא מתוך ארוחה לבנה
שתף את המתכון