חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד מ-ד-ה-י-מ-ה ללא קמח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו המתכון הראשון שהחלטתי לפרסם, זהו מתכון הסודי ביותר של אמא שלי :). העוגה נפלאה לפסח, יכולה להיות חלבית או פרווה וקלה מאוד מאוד להכנה. כשאמא שלי מכינה אותה, האורחים פשוט שוכחים משאר העוגות בשולחן 🙂 בתאבון !
עוגת שוקולד מ-ד-ה-י-מ-ה ללא קמח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו המתכון הראשון שהחלטתי לפרסם, זהו מתכון הסודי ביותר של אמא שלי :). העוגה נפלאה לפסח, יכולה להיות חלבית או פרווה וקלה מאוד מאוד להכנה. כשאמא שלי מכינה אותה, האורחים פשוט שוכחים משאר העוגות בשולחן 🙂 בתאבון !
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר' שוקולד מריר
2/3 כוס סוכר
1 כף קוניאק (אפשר רום או כל משקה אלכוהולי 40%)
6 ביצים
100 גר' מרגרינה לאכילה (ללא מלח) או חמאה
1 כוס אגוזי מלך מפוררים לחתיכות קטנות
תבנית בינונית
אופן ההכנה
מפרידים חלבונים מהחלמונים. מערבבים את כל החלמונים עם חצי מכמות הסוכר ומרגרינה רכה (לא מומסת לגמרי) עד שמתקבלת עיסה אחידה. עדיף את כל הערבובים לעשות בעזרת מקציף חשמלי.
את השוקולד ממיסים בסיר קטן (אפשר על אש קטנה ואפשר בתוך סיר מים נוסף). מוסיפים לעיסה ומערבבים היטב.
מוסיפים קוניאק ואגוזים מרוסקים, ועוד פעם מערבבים, הפעם בעזרת כף.
מקציפים חלבונים עם הסוכר שנותר, ובאיטיות מקפלים לתוך העיסה. שומרים במקרר כוס-כוס וחצי של התערובת, את השאר שמים בתבנית בינונית ואופים בתנור בחום של 150-175 מעלות (תלוי בתנור) למשך 45 דקות. לאחר האפיה נותנים לעוגה להתקרר ואז מורחים מעל את התערובת ששמרנו בצד.... מקררים עוד קצת ובתאבון! 🙂
מגיש: busy_girl
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון