הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס קמח מלא
½ כוס קמח שיפון
½1 כפות קמח לבן
40 גרם שמרים יבשים
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
6 מצקות רוטב עגבניות בסיסי לפיצה (מצ"ב)
75 גרם גבינה צהובה מגוררת
75 גרם גבינת פרמזן מגוררת
125 גרם גבינת מוצרלה מגוררת/מפוררת
50 גרם גבינת רוקפור מפוררת
תוספות לפי טעם אישי
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח הלבן עם כף מים, השמרים והסוכר ומשאירים לתסוס כחצי שעה עד 40 דקות. מוסיפים את שאר סוגי הקמח, מלח ומים כפי שנספג בפנים (ככוס). לשים לבצק חלק ואחיד. משאירים להתפחה (מכוסה במגבת) במשך כשעה עד שעה וחצי. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים. מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לבסיס לפיצה. מעבירים לתבנית אפייה. יוצקים מעל ½1 מצקות רוטב עגבניות בסיסי לפיצה ומשטחים.
מערבבים את כל סוגי הגבינות ביחד. מפזרים מעל את הגבינות בכמות לא גדולה מדי ולא מעטה מדי. מוסיפים את התוספות הרצויות לפיצה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-225 מעלות למשך 7 דקות. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון