הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לקציצות:
1 ק"ג בשר טחון (אנחנו משתמשים בכתף)
¼ כוס מים
½ כוס קמח
½ 1 כפות חוואיג' (כדאי כפול)
1 כף כמון
½ כף כורכום
1 בצל קצוץ דק דק
4 שיני שום קצוצות דק
1 ביצה
½ 1 כפות אבקת מרק עוף (כדאי להפחית)
בזיליקום לקצוץ
פטרוזיליה לקצוץ
מלח
חומרים לתבשיל:
1 בצל (עדיף שניים) לקוביות קטנות
שיני שום (שיהיו מס' שיניים לטיגון עם הבצל)
3 קופסאות רסק קטנות (לנו חסרו שתי קופסאות אז השתמשנו בעגבניות מקופסא שאידינו נוזלים)
½ 1 כפות סוכר
½ 2 כפות אבקת מרק עוף (כדאי פחות!)
½ 1 כפות חוואיג' (כדאי כפול)
1 כף כמון (כדאי כפול)
פפריקה חריפה
קצת עלי סלרי
½ חבילה פטרוזיליה קצוצה
מס' תפו"א קלופים חתוכים לרבעים או שמיניות (כמה שיכנס בסיר)
אופן ההכנה
הכנת קציצות:
לערבב הכל. לגבי פטרוזיליה ובזיליקום, "לפי העין". שיהיו משמעותיים אבל לא ישתלטו.
להכין קציצות בגודל בינוני מינוס, קטנות אך לא פיצפוניות ולטגן.
הכנת תבשיל:
סיר גדול, תחתית עבה
לטגן בצל, להוסיף שום, אח"כ רסק, סוכר, אבקת מרק עוף ומים שיגיעו לגובה כחצי סיר שיספיק לכיסוי הקציצות. להרתיח להנמיך, להוסיף חוואיג', כמון,פפריקה ומלח. להרתיח. להוסיף סלרי, פטרוזיליה, את הקציצות. לבשל ½ שעה על אש קטנה (כמובן שיבעבע). להוסיף תפוחי אדמה ולבשל עוד ½ 1 שעות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
אני בשוק שזה עוד קיים! יש לי את הדף המקורי מ 2007 שמודפס ומנויילן. תבשיל מעולה!!!!