הוראות הכנה
מרכיבים
לצ'יפס:
1 קג' תפוחי אדמה מזן "דזירה"
1 כוס חלב
מים
שמן לטיגון עמוק
לדגים:
4 יח' פילה דניס ללא עצמות
מיץ מ-2 לימונים
חרדל דיז'ון
רוטב וורצ'סטרשייר
קמח
לבלילה:
200 גר' קמח מנופה
2 חלמונים
5 כפות בירה
6 כפות מים
6 כפות חלב
30 גר' חמאה
2 חלבונים
1 כף סוכר
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
ראשית מכינים את הבלילה לציפוי הדג:
מחממים מעט את החלב והמים בסיר קטן וממיסים בהם את החמאה. בקערה עמוקה מניחים את הקמח, מוסיפים כף סוכר ומערבבים. מוסיפים 5 כפות בירה (מומלץ בירה אדומה או כהה ולא בהירה), מלח ו-2 חלמונים. מערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את תערובת החלב-מים-חמאה. ממשיכים לערבב עד שהעיסה סמיכה ואחידה.
מניחים את הבלילה בצד למשך 30 דקות, ולאחר מכן מקציפים 2 חלבונים לקצף יציב ומבליעים בתערובת.
עכשיו נכין את הצ'יפס:
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרצועות בינוניות ומשרים בקערה עם כוס חלב ומים קרים לכיסוי. מחממים שמן בכלי לטיגון עמוק (מומלץ שמן קנולה או שמן סויה) ל-160 מעלות. מוציאים את הצ'יפס מהמים, מייבשים על מגבות נייר ומטגנים. כשהצ'יפס משחים מוציאים מהשמן ומספיגים על מגבות נייר. מעלים את טמפרטורת השמן ל-180 ומטגנים שוב לקבלת מעטפת פריכה לצ'יפס. מוציאים לנייר סופג וממליחים.
ועכשיו תור הדג:
שוטפים את פילה הדג ומייבשים על נייר סופג. יוצרים עיסה של מיץ הלימון, רוטב וורצ'סטרשייר וחרדל ומושחים בה את הדגים. מקמחים כל נתח פילה, טובלים בבלילה שיצרנו קודם ומכניסים לכלי הטיגון העמוק בו טיגנו את הצ'יפס. עושים כך לכל נתחי פילה הדג. מטגנים במשך 5 דקות, עד לקבלת צבע זהוב-חום של הדג. מוציאים וממליחים.
המהדרין יגישו את הצ'יפס בקונוס מנייר עיתון ואת הדג המטוגן עטוף בנייר סופג, כמקובל בדוכני הפיש-אנד-צ'יפס בבריטניה... 🙂 בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון