הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
½ ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לטבעות
1 כפית מיץ לימון
3 כפיות שמיר קצוץ
1 כף מחוקה זרעוני שומר או אניס
30 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.שמים את הארטישוק הירושלמי בסיר ומכסים במים קרים. מוסיפים את מיץ הלימון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 20-10 דקות
עד שהארטישוק מתרכך מעט.
2.מכבים את האש, מסננים, מוסיפים את גרעיני השומר שניקלו על מחבת כמהה שמיר וחמאה, פלפל טחון גס ומלח גס. מגישים חם כתוספת .
מגיש:
מקור: ניסוי ותהיה
שתף את המתכון