הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חזה אווז מעושן
1 בצל
2 גזרים
3 גבעולי סלרי
1 כוס (כ-200 גרם) אפונה מיובשת
2 עצמות בקר או עגל
מלח, פלפל
3 נקניקיות יבשות (כמו קבנוס) או 100 גרם נקניק
אופן ההכנה
1.חותכים את האווז המעושן לקוביות. קולפים את הבצל והגזר ומסירים את הקצוות מגבעולי הסלרי. קוצצים את הירקות ומכניסים לסיר עם קוביות האווז. מטגנים תוך בחישה עד שהירקות מתרככים מעט.
2.מוסיפים לסיר את האפונה, בוחשים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את העצמות, מכסים ב-2 ליטר מים, מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שהצטבר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית כשעתיים, או עד שהאפונה רכה מאוד.
3.מסלקים את העצמות ומצננים מעט את המרק. מעבירים לממחה או למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים עוד מים עד שהמרק מגיע לסמיכות הרצוייה ומביאים לרתיחה. טועמים ומשפרים את התיבול.
4.פורסים את הנקניקיות לפרוסות של 1/4 ס"מ (או חותכים לקוביות קטנות). מטגנים אותן במחבת יבשה עד שהן משחימות קלות. מפזרים על פני המרק ומגישים מיד.
5.ניתן להחליף את הנקניקיות בקרוטונים בטעם שום
מגיש:
מקור: קארן
שתף את המתכון