חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק אפונה יבשה בטעם מעושן נוסח אירלנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק אפונה אירי אמיתי כמו בפאבים מדליק ומשביע
מרק אפונה יבשה בטעם מעושן נוסח אירלנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק אפונה אירי אמיתי כמו בפאבים מדליק ומשביע
הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חזה אווז מעושן
1 בצל
2 גזרים
3 גבעולי סלרי
1 כוס (כ-200 גרם) אפונה מיובשת
2 עצמות בקר או עגל
מלח, פלפל
3 נקניקיות יבשות (כמו קבנוס) או 100 גרם נקניק
אופן ההכנה
1.חותכים את האווז המעושן לקוביות. קולפים את הבצל והגזר ומסירים את הקצוות מגבעולי הסלרי. קוצצים את הירקות ומכניסים לסיר עם קוביות האווז. מטגנים תוך בחישה עד שהירקות מתרככים מעט.
2.מוסיפים לסיר את האפונה, בוחשים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את העצמות, מכסים ב-2 ליטר מים, מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שהצטבר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית כשעתיים, או עד שהאפונה רכה מאוד.
3.מסלקים את העצמות ומצננים מעט את המרק. מעבירים לממחה או למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים עוד מים עד שהמרק מגיע לסמיכות הרצוייה ומביאים לרתיחה. טועמים ומשפרים את התיבול.
4.פורסים את הנקניקיות לפרוסות של 1/4 ס"מ (או חותכים לקוביות קטנות). מטגנים אותן במחבת יבשה עד שהן משחימות קלות. מפזרים על פני המרק ומגישים מיד.
5.ניתן להחליף את הנקניקיות בקרוטונים בטעם שום
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: קארן
שתף את המתכון