חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מו?פ?ל?ט?ה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אם אתה מרוקאי ואפילו אם אתה לא ואתה רק רוצה לטעום קבלו אותה מופלטה נ.ב: אם טומי לפיד מתארח אצלכם ואפילו אם לא תביאו לו הוא "מת" על זה...
מו?פ?ל?ט?ה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אם אתה מרוקאי ואפילו אם אתה לא ואתה רק רוצה לטעום קבלו אותה מופלטה נ.ב: אם טומי לפיד מתארח אצלכם ואפילו אם לא תביאו לו הוא "מת" על זה...
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח רגיל מנופה
50 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
3 כוסות מים פושרים
0.25 כפית מלח (1/4)
0.25 כוס שמן (1/4)
להגשה: חמאה ודבש
אופן ההכנה
שמים קמח בקערת עבודה עמוקה. במרכז הקמח יוצרים גומה. שמים בכוס את השמרים מוסיפים כפית סוכר וכ-1/3 כוס מים פושרים, ומערבבים היטב עד להמסת השמרים.
יוצקים את עיסת השמרים לתוך הגומה שבקמח, מכסים במעט קמח ומחכים כ-5 דקות.
מתחילים ללוש בצק רך וגמיש תוך הוספת מלח, שמן ויתרת המים. משמנים משטח עבודה,
מחלקים את הבצק ל38-32 חלקים ומכל חלק מגלגלים כדור. מכסים את הכדורים במגבת מטבח
ומשהים ל-30 דקות להתפחה. מחממים מחבת בעלת תחתית עבה, (אין לשמן את המחבת).
מרדדים-משטחים כל כדור בידיים משומנות לעלה דק ועגול, ומכניסים למחבת לא משומנת.
מטגנים את העלה הראשון משני צדדיו, מוסיפים עליו עלה נוסף והופכים את שני העלים יחד ומטגנים. מוסיפים מעל עוד עלה, והופכים את שלושתם יחד ומטגנים, כך שנוצרת בתוך המחבת מין "ערימת עלים" המטוגנת בצד אחד בלבד. כאשר הערימה מכילה 12-10 עלים, מוציאים אותה לצלחת הגשה. מגישים עם דבש וחמאה.
כל סועד לוקח עלה מופלטה ומורח לעצמו חמאה ודבש,
ובתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
מגיש: exuer1
מקור:
שתף את המתכון