הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות אווז
מיץ מ-3 תפוזים
גרידת תפוז מחצי תפוז
1 כפית זנגביל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
¼ כוס מים
אופן ההכנה
חורצים את העור על חזה האווז בצורת שתי וערב. מניחים את האווז על מחבת עם צד העור כלפי מטה ומטגנים עד השחמה ופריכות של העור. הופכים את האווז ומטגנים עד להשחמה. מוציאים את האווז מהמחבת ומניחים בצד. נפטרים מעודף השומן במחבת (אך לא מהמשקעים). מחזירים את המחבת לאש ומוסיפים לה את השום והזנגביל. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים גם את גרידת התפוז. מערבבים עוד חצי דקה ומוסיפים את מיץ התפוזים והמים. מרתיחים ומעבירים לאש נמוכה. מחזירים את האווז למחבת כאשר צד העור כלפי מעלה ומבשלים כרבע שעה. מעבירים לקופסא (האווז והרוטב) ללילה למקרר. לפני ההגשה מחזירים למחבת לחימום הרוטב והאווז. פורסים את חזה האווז.
מניחים את פרוסות חזה האווז על צלחת הגשה מעוטרת בעלים ירוקים ויוצקים מעל את כל הרוטב שנותר במחבת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון