חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרוזיה - ממתק מרוקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק צימוקים לליל המימונה.ממתק חובה על שולחנה של אמא, וגם שלי. בערב המימונה. אבל כל השנה זהו מילוי נהדר לעוגות על בסיס של בצק עוגיות.
מרוזיה - ממתק מרוקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק צימוקים לליל המימונה.ממתק חובה על שולחנה של אמא, וגם שלי. בערב המימונה. אבל כל השנה זהו מילוי נהדר לעוגות על בסיס של בצק עוגיות.
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים דרושים:
6 כוסות צימוקים שחורים
ובהירים מעורבים - ללא חרצנים
כוס ורבע סוכר דק
1 כוס אגוזים קלויים- פקאן או מלך
או חצי חצי- קצוצים גס מאד
1 כוס שקדים על קליפתם קלויים
וקצוצים.גס מאד
מיץ מחצי לימון
2 כפות ליקר תפוזים
מים להשריית הצימוקים
שמן רגיל לטיגון הצימוקים.
כוס נוספת של שקדים או תערובת של
אגוזים ושקדים קלויים , לפיזור בתחתית
סלסלות הנייר ומעל לתערובת המרוזיה בסלסלות.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
שוטפים צימוקים במסננת, משרים במים לפחות לשעתיים.
מסננים ומייבשים על מגבות נייר מהמים.
מחממים את השמן כחצי כוס במחבת או סיר נמוך.
מטגנים את הצימוקים, מוסיפים סוכר למחבת, ומבשלים
על ללהבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד, להמסת הסוכר,
להוסיף את השקדים והאגוזים הקצוצים גס וקלויים.
מערבבים ומיד מוסיפים את מיץ הלימון. ממשיכים
בבישול על אש נמוכה עם מבודד מתחת. עוד כ15- 20 דק'.
מקררים.
מכינים מגש גדול ובו מסודרות סלסלות קטנות,
יש כאלה מאלומיניום חד פעמיות .לפזר בתחתית
שקדים או תערובת אגוזים קלויים וקצוצים דק.
כדי שלא יידבק או לא יהיה נוזלי מהצימוקים.
לכל סלסלה למלא כמה שרוצים מהתערובת,
ולפזר מעל שוב מהתערובת הקצוצה .
להגיש עם תה חם , או כוסית ערק.
מגיש: zohar neeman
מקור:
שתף את המתכון