הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים דרושים:
6 כוסות צימוקים שחורים
ובהירים מעורבים - ללא חרצנים
כוס ורבע סוכר דק
1 כוס אגוזים קלויים- פקאן או מלך
או חצי חצי- קצוצים גס מאד
1 כוס שקדים על קליפתם קלויים
וקצוצים.גס מאד
מיץ מחצי לימון
2 כפות ליקר תפוזים
מים להשריית הצימוקים
שמן רגיל לטיגון הצימוקים.
כוס נוספת של שקדים או תערובת של
אגוזים ושקדים קלויים , לפיזור בתחתית
סלסלות הנייר ומעל לתערובת המרוזיה בסלסלות.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
שוטפים צימוקים במסננת, משרים במים לפחות לשעתיים.
מסננים ומייבשים על מגבות נייר מהמים.
מחממים את השמן כחצי כוס במחבת או סיר נמוך.
מטגנים את הצימוקים, מוסיפים סוכר למחבת, ומבשלים
על ללהבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד, להמסת הסוכר,
להוסיף את השקדים והאגוזים הקצוצים גס וקלויים.
מערבבים ומיד מוסיפים את מיץ הלימון. ממשיכים
בבישול על אש נמוכה עם מבודד מתחת. עוד כ15- 20 דק'.
מקררים.
מכינים מגש גדול ובו מסודרות סלסלות קטנות,
יש כאלה מאלומיניום חד פעמיות .לפזר בתחתית
שקדים או תערובת אגוזים קלויים וקצוצים דק.
כדי שלא יידבק או לא יהיה נוזלי מהצימוקים.
לכל סלסלה למלא כמה שרוצים מהתערובת,
ולפזר מעל שוב מהתערובת הקצוצה .
להגיש עם תה חם , או כוסית ערק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון