חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בשר גולש (צלי בסגנון הונגרי) בסיר לחץ
Votes: 1
דירוג: 4
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לבשול בשר רך וטעים יש להכינו כראוי ולבשל באטיות זמן רב יחסית. הבשול בסיר לחץ פותר שתי בעיות בבת אחת - קצור זמן הבשול ותוצאות נפלאות של בשר רך וטעים מאד. לתוצאות הכי טובות אני ממליץ על בשר צלי עגל (טיבון ויל באריזת רשת), הבשר לא זול אך התוצאות מעולות!!!
בשר גולש (צלי בסגנון הונגרי) בסיר לחץ
Votes: 1
דירוג: 4
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לבשול בשר רך וטעים יש להכינו כראוי ולבשל באטיות זמן רב יחסית. הבשול בסיר לחץ פותר שתי בעיות בבת אחת - קצור זמן הבשול ותוצאות נפלאות של בשר רך וטעים מאד. לתוצאות הכי טובות אני ממליץ על בשר צלי עגל (טיבון ויל באריזת רשת), הבשר לא זול אך התוצאות מעולות!!!
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה בשר מס' 5 (צלי כתף ,רצוי עגל– במשקל 1.5 ק"ג בערך)
2 יח' בצל גדול
3-4 שני שום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס גס.
½ כפית מלח דק
1/3 כוס קטשופ
1 קופסה רסק עגבניות (100 גר')
1 קובייה "ניחוח צלי" של קנור
5-6 עלי דפנה
1/3 כוס שמן זית משובח
מים לכסוי הבשר בסיר
אופן ההכנה
להפשיר את הבשר הקפוא על צלחת במקרר (במשך הלילה לפני הבישול- עד שהבשר רך לגמרי)
לנקות עודפי שומן ועור מן הבשר ולפרוש, בניצב לסיבי הבשר ,לפרוסות עבות (1.5-2 ס"מ)
לחמם שמן הזית במחבת טפלון גדולה, כאשר השמן חם, לטגן את פרוסות הבשר משני הצדדים עד קבלת גוון בהיר עם סימני חריכה קלים.
להסיר את הבשר מן המחבת על צלחת מכוסה בנייר סופג (מגבת ניר של המטבח) – אם השמן נקי אחרי הטיגון והשומן הנוסף מן הבשר מועט, אפשר להשתמש בו להמשך הבישול – אחרת – לשפוך ולהחליף בשמן זית טרי.
הבישול נעשה בסיר לחץ – בשלב זה יש להעביר את השמן מן הטיגון (או טרי) לסיר הלחץ.
לחתוך 2 הבצלים לקוביות קטנות (בערך 1/2 עד 1 ס"מ) ואת שני השום לפרוסות דקות.
לטגן את הבצל והשום בסיר הלחץ הפתוח עד השחמה (להשגיח ולבחוש בכף עץ מדי פעם)
בכלי נפרד להכין תערובת של כל החומרים (קוביית הטיבול – לגרד בפומפייה) והוסיף מעט מים בכדי לאפשר ערבוב נוח.
לפני הוספת התערובת לסיר, להוסיף את נתחי הבשר המטוגנים קלות ולערבב היטב עם הבצל והשום המושחמים (ע"י הרמת הסיר וניעורו בתנועה סיבובית (בכוון השעון, למשל) אחרי הערבוב – להוסיף את התערובת עם התבלינים לערבב בתנועה סיבובית, או בכף עץ ולהוסיף מי ברז בדיוק עד גובה הבשר בסיר.
לסגור את מכסה סיר הלחץ ולערבב שנית בסיבוב עדין.
להביא לרתיחה , להקטין את האש כך שיצא סילון אדים קל מן השסתום. לבשל במשך 1 שעה מן הרתיחה. בגמר הבישול לכבות את האש , לשחרר לחץ בזהירות ולפתוח את המכסה.
להפריד בין הבשר והרוטב ע"י הוצאת הבשר בעזרת כף מחוררת לכלי ההגשה (או האכסון). את הרוטב אפשר לסננן ולאכסן בכלי נפרד.
אפשר להשתמש ברוטב להוספה לאורז מבושל או כל תוספת אחרת לפי הטעם. אם רוצים לקבל רוטב דל שומן – מקפיאים את הרוטב ואחר כך מורידים את כל השומן שנפרד מן הרוטב ומונח בשכבה העליונה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון