הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפות שמן זית
¼ כוס רצועות דקות של זנגביל טרי
¼ כוס למון גראס חתוך לרצועות דקות
½ ק"ג ירקות (גזר, זוקיני חסה אמריקאית) חתוכים לגפרורים
¼1 ק"ג מולים נקיים ושטופים היטב
1 כפית סוכר
2 כוסות יין לבן יבש
¼ כוס רוטב סויה
2 כפות חמאה
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את הזנגביל והלמון גראס ומטגנים כדקה מבלי להשחימם. מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך ערבוב כדקה נוספת. מוסיפים את המולים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, היין והסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחמש דקות עד שהמולים נפתחים וזורקים את אלו שלא נפתחו. מוסיפים את החמאה ומתבלים.
מגישים בצלחות עמוקות עם הנוזלים. ניתן לפזר מעל פטרוזיליה.
מגיש:
מקור: מסעדת מאנטה ריי
שתף את המתכון