מתכון מיועד לצליה בגריל מסתובב בתנור אפיה עם תהליך צליה אוטומטי. brהעוף מושרה ללילה במשרה במקרר- לספיגת טעמים. brבזמן הצליה בתנור - יש לשים מים בתבנית מתחת לגריל המסתובב .ולבדוק שתמיד br ישארו מים בתבנית בזמן הצליה והעוף המסתובב על הגריל איננו brנוגע במים- כך יהיה הצלי עסיסי וטעים.
|
|
מתכון מיועד לצליה בגריל מסתובב בתנור אפיה עם תהליך צליה אוטומטי. brהעוף מושרה ללילה במשרה במקרר- לספיגת טעמים. brבזמן הצליה בתנור - יש לשים מים בתבנית מתחת לגריל המסתובב .ולבדוק שתמיד br ישארו מים בתבנית בזמן הצליה והעוף המסתובב על הגריל איננו brנוגע במים- כך יהיה הצלי עסיסי וטעים.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף קפוא (או טרי) במשקל 1.8 ק"ג (מס' 2)
רוטב למשרה:
1/3 כוס רוטב סויה בנוסח סיני -בהיר
1/3 כוס דבש דבורים צלול
1/3 כוס יין אדום יבש
2 כפות שמן זית
3 שני שום -קצוץ דק
2 כפיות זנגביל מגורד טרי
2 כפות רוטב גריל (רצוי בטעם מעושן)
מעט פלפל טחון טרי
אופן ההכנה
להפשיר את העוף לנקות אותו ולשטוף במים. (אם משתמשים בעוף טרי - אין צורך בהפשרה)
לחתוך את הגרון (אם ישנו) ואת הזנב ולהסיר שולים חופשיים של העור(במספריים).
לערבב את חמרי המשרה ולהכניס לכלי פלסטי עמוק שיכיל את כל העוף בשלמותו.
לצקת את המשרה על העוף ולעסות פנים וחוץ בידיים . להשאיר המקרר למשך הלילה. לפני הצלייה להפוך את העוף במשרה ולוודא שכולו ספג את הנוזלים.
צליה בגריל מסתובב:
לשפד את העוף על מוט הגריל ולקשור את האזור של הכנפיים בחבל קשירה ("שפגט") כך שיהודק אל המוט.
לחזור על תהליך הקשירה גם עבור הרגליים.
לצקת מי ברז בתבנית בעומק כ-2 ס"מ ולמקם את התבנית בחלק התחתון של התנור
מתחת לגריל המסתובב.
עם התחלת תהליך הצליה האוטומטי -לבדוק שהעוף מסתובב צמוד למוט השפוד ואיננו נוגע במים בתבנית שמתחתיו. אם צריך- יש לתקן.
זמן צליה מומלץ 50 דקות.
בגמר הצליה- להוציא - לפרוק מן השפוד , לגזור חוטי הקשירה במספריים ולזרוק אותם.
להמתין 5 דקות ולהגיש.
בתיאבון !
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון