חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף צלוי ברוטב שום-דבש (לגריל מסתובב בתנור)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מיועד לצליה בגריל מסתובב בתנור אפיה עם תהליך צליה אוטומטי. brהעוף מושרה ללילה במשרה במקרר- לספיגת טעמים. brבזמן הצליה בתנור - יש לשים מים בתבנית מתחת לגריל המסתובב .ולבדוק שתמיד br ישארו מים בתבנית בזמן הצליה והעוף המסתובב על הגריל איננו brנוגע במים- כך יהיה הצלי עסיסי וטעים.
עוף צלוי ברוטב שום-דבש (לגריל מסתובב בתנור)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מיועד לצליה בגריל מסתובב בתנור אפיה עם תהליך צליה אוטומטי. brהעוף מושרה ללילה במשרה במקרר- לספיגת טעמים. brבזמן הצליה בתנור - יש לשים מים בתבנית מתחת לגריל המסתובב .ולבדוק שתמיד br ישארו מים בתבנית בזמן הצליה והעוף המסתובב על הגריל איננו brנוגע במים- כך יהיה הצלי עסיסי וטעים.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף קפוא (או טרי) במשקל 1.8 ק"ג (מס' 2)
רוטב למשרה:
1/3 כוס רוטב סויה בנוסח סיני -בהיר
1/3 כוס דבש דבורים צלול
1/3 כוס יין אדום יבש
2 כפות שמן זית
3 שני שום -קצוץ דק
2 כפיות זנגביל מגורד טרי
2 כפות רוטב גריל (רצוי בטעם מעושן)
מעט פלפל טחון טרי
אופן ההכנה
להפשיר את העוף לנקות אותו ולשטוף במים. (אם משתמשים בעוף טרי - אין צורך בהפשרה)
לחתוך את הגרון (אם ישנו) ואת הזנב ולהסיר שולים חופשיים של העור(במספריים).
לערבב את חמרי המשרה ולהכניס לכלי פלסטי עמוק שיכיל את כל העוף בשלמותו.
לצקת את המשרה על העוף ולעסות פנים וחוץ בידיים . להשאיר המקרר למשך הלילה. לפני הצלייה להפוך את העוף במשרה ולוודא שכולו ספג את הנוזלים.
צליה בגריל מסתובב:
לשפד את העוף על מוט הגריל ולקשור את האזור של הכנפיים בחבל קשירה ("שפגט") כך שיהודק אל המוט.
לחזור על תהליך הקשירה גם עבור הרגליים.
לצקת מי ברז בתבנית בעומק כ-2 ס"מ ולמקם את התבנית בחלק התחתון של התנור
מתחת לגריל המסתובב.
עם התחלת תהליך הצליה האוטומטי -לבדוק שהעוף מסתובב צמוד למוט השפוד ואיננו נוגע במים בתבנית שמתחתיו. אם צריך- יש לתקן.
זמן צליה מומלץ 50 דקות.
בגמר הצליה- להוציא - לפרוק מן השפוד , לגזור חוטי הקשירה במספריים ולזרוק אותם.
להמתין 5 דקות ולהגיש.
בתיאבון !
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון