הוראות הכנה
מרכיבים
6 תפוחים
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה
מקל קינמון וניל (לא חובה)
חופן אגוזי מלך קצוצים
12 עלי פילו
חוט שלא ישרף בתנור (חוט ריקמה יכול להתאים)
חמאה מומסת
אופן ההכנה
מקלפים את התפוחים ושמים אותם בסיר עם מים חמים עד שהתפוחים נעשים רכים מעט (לשים לב לא לרכך אותם מדי שלא יהפכו לעיסה) בערך 15 דק'
מוציאים את ליבת התפוח כשמשאירים רק צד אחד עם חור, כמו כוס למילוי.
ממיסים על סיר כפול (=סיר תחתון עם מים חמים ועליו עוד סיר שבו נשים את השוקולד)
200 גרם שוקולד מריר שהשוקולד לא יגע במים (ניתן לשים מקל וניל או קינמון להעשרת הטעם).
אחרי שהשוקולד נמס מוסיפים מיכל שמנת מתוקה מערבבים לתערובת אחידה, מוסיפים חופן נדיב של אגוזים קצוצים מערבבים ומצננים מעט.
לוקחים שני עלי פילו ומניחים אותם אחד על השני אמצע על אמצע כשהפינות של שני העלים חשופות, יוצרים מעין כוכב.
באמצע מניחים את התפוח ממלאים אותו בתערובת השוקולד ואת עלי הפילו מרימים וסוגרים עליו כמו שקית, קושרים בחוט שמתאים לתנור ומורחים חמאה מומסת מהצדדים ולמעלה כדי שהבצק לא יתקשה מדי בתנור
מניחים בתנור בערך 20 דק' על חום בינוני.
עם שארית השוקולד ניתן לעטר את צלחות ההגשה
מנה טעימה ומרשימה!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון