הוראות הכנה
מרכיבים
6 בצלים
4 קוביות ציר עוף
12 פטריות שמפיניון
1 כוס פירורי לחם
30 גרם שקדים טחונים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפין מיורן קצוץ דק
1 שן שום קצוצה דק
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית פלפל חריף קצוץ דק
½ כפית פפריקה
חמאה
אופן ההכנה
קולפים את הבצלים בזהירות. לכל בצל חותכים מעין "כיפה" ומניחים את הבצלים בסיר גדול ומכסים אותם במים. מוסיפים את קוביות ציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. מסננים ומצננים. מוציאים את התוכן של כל הבצלים. הופכים את הבצלים ונותנים לנוזלים שהצטברו בהם לצאת ובעצם לייבש את הבצל מנוזלים מיותרים.
קוצצים את הפטריות יחד עם חלקי הבצל שהוצאו החוצה מהבצלים. מערבבים את הפטריות והבצל עם פירורי הלחם, השקדים, הפטרוזיליה, המיורן, השום, הפלפל החריף, המלח והפלפל. מערבבים פנימה שתי כפות חמאה מומסת. ממיסים עוד כף חמאה ומערבבים בה את הפפריקה. בחמאה המומסת עם הפפריקה מורחים תבנית אפייה. מניחים את הבצלים בתבנית. ממלאים את הבצלים בתערובת הפטריות. מורחים את הבצלים במעט חמאה מומסת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך עשרים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון