חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רוטב חום (חמוץ מתוק) לעוף בתנור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדי לקבל עוף צלוי וגם טעים רצוי להכין אותו ולהשרות ברוטב (או תחמיץ) מספר שעות במקרר. brרוטב זה , בטעם חמוץ מתוק , מתאים לעוף בתנור. להשרות בו את העוף במקרר עד הצליה, brמספר שעות. את שארית הרוטב (לאחר מריחה על העוף לפני הצליה) אפשר לשמור בצנצנת br סגורה היטב במקרר לשמוש נוסף. br
רוטב חום (חמוץ מתוק) לעוף בתנור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדי לקבל עוף צלוי וגם טעים רצוי להכין אותו ולהשרות ברוטב (או תחמיץ) מספר שעות במקרר. brרוטב זה , בטעם חמוץ מתוק , מתאים לעוף בתנור. להשרות בו את העוף במקרר עד הצליה, brמספר שעות. את שארית הרוטב (לאחר מריחה על העוף לפני הצליה) אפשר לשמור בצנצנת br סגורה היטב במקרר לשמוש נוסף. br
הוראות הכנה
מרכיבים
5 כפות סוכר
5 כפות דבש
8 כפות חומץ הדרים (או חומץ בן יין)
2 כפות סירופ אננס
2 כפות קטשופ
1 כף רוטב גריל
1כף רוטב ווסטרשייר
3 כפות רוטב סויה (קיקומן)
3 כפות רוטב טריאקי
1 כוס מים
1/3 כס יין לבן יבש(או חצי יבש)
1+1/2 כפות עמילן תירס (קורנפלור) מומס ומעורבב בחצי כוס מים קרים
1 ס"מ שורש זנגביל טרי מגורד
אופן ההכנה
לערבב כל המרכיבים בסיר (חוץ מן הקורנפלור)
לבשל ולערבב עד רתיחה, להנמיך את האש ולהוסיף תמיסת הקורנפלור עם המים.
לבשל ולבחוש עד שמסמיך.
לכבות את האש , לקרר מעט .
בשלב זה אפשר לאכסן בצנצנת לשמוש אח"כ.
או להכין עוף מנוקה בכלי פלסטי עמוק ולצקת עליו את הרוטב (אפשר לעסות את העוף ברוטב בידיים בפנים ובחוץ עדי לוודא שהרוטב חדר לכל מקום)
להשאיר במקרר למספר שעות (אפילו ללילה) לפני צליה.
לצליה בתנור - אפשר להשתמש בחלק מן הרוטב למריחה על העוף ולשמור את השאר בצנצנת במקרר.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון