חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף עם זיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף עם זיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
1.5 ק"ג עוף
1 בצל גדול פרוס
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
3 שיני שום מרוסקות/קצוצות דק
1 כפית פפריקה
1 כוס ציר/מרק עוף
2-3 חוטי זעפרן מושרים בכף מים רותחים
4-5 בצלים ירוקים קצוצים
15-20 זיתים ירוקים ושחורים
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל טחון לפי הטעם
אופן ההכנה
1. לטגן עוף במחבת עד השחמה.
2. להוסיף למחבת בצלים, ג'ינג'ר, שום, פפריקה ותבלינים ולהמשיך לטגן על אש בינונית כשהעוף מכוסה בתערובת.
3. להוסיף ציר/מרק עוף וזעפרן במים ולהביא לרתיחה. לכסות ולבשל על אש קטנה 45 דקות.
4. להוסיף את הבצלים הירוקים ולבשל עוד 15 דקות עד שהעוף מבושל והרוטב מתאדה לחצי מהכמות המקורית. להוסיף את הזיתים.
5. לערבב את מיץ הלימון לתוך הסיר ולבשל עוד 5 דקות.
להגיש על מצע אורז ולכסות את העוף ברוטב בו בושל.
מגיש: KerenAfik
מקור:
שתף את המתכון