חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק חומוס איטלקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כששמעתי בפעם הראשונה את המילה- "מרק חומוס" נחרדתי למשמע אוזניי... br("ממתי עושים מרק מחומוס?! איכס זה בטח נורא ואיום!...") brאבל המרק הזה- זה לא סתם מרק חומוס- תנסו, תטעמו ותבינו...
מרק חומוס איטלקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כששמעתי בפעם הראשונה את המילה- "מרק חומוס" נחרדתי למשמע אוזניי... br("ממתי עושים מרק מחומוס?! איכס זה בטח נורא ואיום!...") brאבל המרק הזה- זה לא סתם מרק חומוס- תנסו, תטעמו ותבינו...
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות גרגרי חומוס
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות דק
3 עגבניות קלופות וקצוצות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
6-8 כוסות מרק עוף צח (או מרק בטעם עוף)
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס איטריות ביצים דקות ביותר
אופן ההכנה
1. משרים את גרגרי החומוס בהרבה מים למשך לילה. מסננים.
2. מחממים בסיר כבד את השמן ומאדים את הבצל והשום 10 דקות. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה והחומוס, מכסים, ומאדים 10 דקות.
3. מוסיפים לסיר את המרק הצח, מתבלים במעט מלח, פלפל ופפריקה ומביאים לרתיחה. בעזרת כף גדולה מסירים את הקצף שמצטבר על פני הנוזל. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהחומוס רך.
4. ממש לפני ההגשה מוסיפים למרק הרותח את האיטריות ומבשלים 10 דקות. מגישים עם לחם שום קלוי.
**הערה:
לממהרים, אפשר לקצר את תהליך שריית הקיטניות בכמה דרכים:
1.אפשר להשתמש בחומוס קפוא קנוי.
2. כשקונים קטניות, משרים אותן במים קרים למשך לילה, מסננים, אורזים היטב בשקיות עם סגירה הרמטית, ומקפיאים לעת הצורך (ככה אני עושה- זו שיטה ממש טובה).
3. במקום להקפיא את הקטניות המושרות, מבשלים אותן קצרות, מסננים, מצננים ואז אורזים היטב ומקפיאים.
מגיש: D.S.K
מקור: ברגע האחרון/בני סיידא
שתף את המתכון