חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז ווניל ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז ווניל ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז
2 כפות חמאה
1 כפית זרעוני כמון
6 מסמרי ציפרון שלמים
חתיכת מקל קינמון
3/4 + 1 כוסות מים
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
חומרים לפירות היבשים:
2 כפות חמאה או שמן
1/4 כוס צימוקים
4 משמשים מיובשים, קצוצים גס
1/4 כוס אגוזי קשיו קלויים
3 כפות פטרוזיליה או כוסברה לקישוט
אופן ההכנה
ממיסים החמאה בסיר גדול ומוסיפים כמון + ציפורן + מקל וניל + קינמון ומטגנים עד שזרעוני הכמון מעלים ניחוח נעים. מוסיפים את האורס מערבבים במשך 2 דקות. מוסיפים המים, מלח, פלפל שחור וכורכום.
מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש ומבשלים עד שהנזולים נספגים.
הכנת התערובת:
ממיסים החמאה במחבת קטנה ומטגנים את המשמשים, והצימוקים במשך 2 דקות. מוסיפים את הקשיו ומטגנים כדקה נוספת.
כשהאורס מוכן מעבירים אותו לקערת הגשה (עם מכסה) ומקשטים בתערובת הפירות ובפטרוזיליה/כוסברה ומכסים כ - 5 דקות ואח"כ ניתן להסיר המכסה.
מגיש: האילתי
מקור:
שתף את המתכון