הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם קמח
1 כפית מלח
½ כפית מרגרינה או 4 כפות שמן
8 כפיות מים קרים
2 כוסות שמן לטיגון
למילוי: 2 תפוחי אדמה
50 גרם אפונה ירוקה
1 בצל בינוני קצוץ דק
½ כפית זנגביל קצוץ
½ כפית שום מעוך
½ כפית כורכום
½ כפית מלח
½ כפית פפריקה
50 גרם קוביות גזר
1 כפית מיץ לימון
1 כף אגוזי קשיו קלוי וקצוץ
חופן צימוקים
מספר עלי כוסברה טרייה
2 כפות שמן
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה, מקררים וחותכים לקוביות בעובי 5 ס"מ. מבשלים את האפונה והגזר עד להתרככות, מסננים ומניחים בצד. מחממים במחבת 2 כפות שמן ומוסיפים את השום, הזנגביל והבצל. מבשלים כחמש דקות, עד להשחמה קלה. מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה, הגזר, הפפריקה, המלח, הכורכום, הצימוקים והאגוזים. מבשלים תוך ערבוב עוד כשלוש דקות. מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים את הכוסברה ואת מיץ הלימון. מערבבים היטב, מחלקים ל-0 עד 12 מנות ומניחים בצד.
לשים את כל מרכיבי הבצק ועל משטח מקומח יוצרים ממנו מספר שווה של כדורים. משטחים את הכדורים לעיגולים דקים ומעצבים מכל עיגול מעין קונוס. ממלאים את הקונוסים בתערובת הירקות, וסוגרים אותם בעזרת התזת מים קרים על הבצק. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסמוסות.
מגישים חם עם רוטב עגבניות ונענע.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון