חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סמוסה!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סמוסה!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קמח חומוס
1 כוס קמח רגיל
חצי כפית מלח
5 כפות שמן צמחי
חצי כוס מים
חצי ק"ג בשר כבש טחון
1 כף ממרח קארי אדום
חצי בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
חצי כוס אפונה מבושלת מבעוד מועד
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מנפים את שני סוגי הקמח לקערה ומערבבים עם המלח. מוסיפים 4 כפות שמן ולשים היטב עד שהוא נספג באופן אחיד בתערובת. מוסיפים מעט מים ולשים היטב את התערובת. מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד לקבלת בצק גמיש אבל לא רטוב מדי. מורחים את כדור הבצק במעט שמן ובניילון נצמד. משהים במקום קריר לחצי שעה.
מכינים את המלית. במחבת גדולה מחממים את כף השמן הנותרת. מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים את הבשר. מטגנים ביחד ומפוררים את הבשר תוך כדי הטיגון. מוסיפים את השום הכתוש, האפונה והקארי ומערבבים היטב ביחד. מסירים מהאש ומצננים.
מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. לוקחים כדור אחד ושומרים את השאר מכוסים. לשים את הכדור היטב ומרדדים לעיגול בקוטר של כ-15 ס"מ. מחלקים את הכדור לחצי ומכל חצי מכינים כיס ע"י קיפול לחצי, הצמדה והידוק הקצוות העגולות ביחד. ממלאים את הכיס במלית הצוננת ומהדקים את הקצוות היטב על מנת שלא יפתח בטיגון. מכינים באותו אופן את כל הכיסונים.
מטגנים את הכיסונים בשמן עמוק (לא יותר מדי חם כדי שלא ישרפו). מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מגיש: האילתי
מקור:
שתף את המתכון