חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חומיות זעפרן נוסח שרתון קלקוטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חומיות בטעם המזרח מהממות
חומיות זעפרן נוסח שרתון קלקוטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חומיות בטעם המזרח מהממות
הוראות הכנה
מרכיבים
1כוס מים
1כוס סוכר
1כפית זעפרן שרוי ב-8 כפות מים רותחים
1כוס מי ורדים
2כוסות קמח, מנופה
200גרם חמאה מומסת
לקישוט:
2כפות שבבי פיסטוקים
אופן ההכנה
1. בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר.
2. מסירים מהאש ומוסיפים מי הזעפרן ומי ורדים. מערבבים היטב
ומניחים את הסירופ בצד.
3. במחבת עמוקה ורחבה מחממים קמח בחום גבוה במשך 10 דקות, תוך
ערבוב מתמיד בכף עץ.
4. מוסיפים חמאה וממשיכים לערבב עוד 7 דקות. מסירים מהלהבה.
5. יוצקים את הסירופ למחבת, תוך ערבוב מתמיד וממשיכים לערבב
כ-5דקות, או עד שכל הגושים נעלמים.
6. יוצקים את העיסה לתבנית נמוכה בעלת דפנות בגובה 3 ס"מ
ומפזרים עליה את הפיסטוקים. או בתבנית מאפינס מסיליקון
7. מאחסנים במקרר למשך כשעתיים, חותכים למעויינים ומגישים
בצלחות קטנות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון