הוראות הכנה
מרכיבים
8 פילטים של דג סול
קמח
4 כפות שמן זית
8 לנגוסטינים
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
1 עגבנייה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
½ ק"ג מולים מנוקים
1 כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מתבלים את הפילטים של הדג במלח ובפלפל גרוס טרי. מקמחים אותם ונפטרים מעודף קמח. מחממים את השמן במחבת עמוקה. מטגנים את הפילטים משני הצדדים עד להשחמה קלה. מוציאים את הדג ומכניסים את הלנגוסטינים לטיגון קל למספר דקות. מוציאים את הלנגוסטינים ומוסיפים את הבצל והשום לטיגון עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את העגבנייה ומבשלים מעט עד להתרככותה. מוסיפים את המולים ומכסים את המחבת למשך חמש דקות על מנת לאדות את המולים באש גבוהה. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מסלקים את המולים שלא נפתחו. מוסיפים למחבת את הדג ואת הלנגוסטינים לבישול של שלוש דקות ברוטב. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון