הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר ארנבת ללא עצמות
1 כבד ארנבת
8-10 פרוסות בייקון שלמות
4 פרוסות בייקון פרוסות לרצועות
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 ענף טימין טרי קצוץ דק
שמינית כפית אגוז מוסקט
½ כפית פפריקה מתוקה
שמינית כפית פפריקה חריפה
1 כף קמח
2 כפות ברנדי
2 ביצים טרופות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
קוצצים את בשר הארנבת דק או לחילופין טוחנים גס במטחנת בשר. מעבדים את הכבד במעבד מזון ומעבירים לקערה. מסדרים כלי טרין לא גדול ומעט גבוה בפרוסות הבייקון השלמות מהתחתית לדפנות. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עם השום עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הבצל המטוגן לקערה עם הכבד יחד עם אגוז המוסקט, הטימין, הפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה. מקפלים פנימה את בשר הארנבת, הקמח והברנדי. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי ומערבבים היטב עד שכל החומרים מעורבבים טוב. יוצקים את תערובת הארנבת לכלי המצופה בבייקון. דוחסים היטב את המלית. קוצצים את קצוות הבייקון שנותרו מהצדדים. מסדרים מעל הטרין את רצועות הבייקון בצורת שתי וערב. מכסים את הטרין במכסה. ממלאים תבנית אפייה במים רותחים ומניחים את הכלי עם הטרין בתוך התבנית. אופים במדף התחתון ביותר בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך שעה וחצי. ממלאים מים לתבנית במידת הצורך.
ניתן לאכול גם חם וגם קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון