הוראות הכנה
מרכיבים
4 דבלים שהושרו במים קרים כארבע שעות
100 כבד אווז
4 יונים
3 כפות שמן זית
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
1 כוס ציר עוף חם
1 כף חומץ פטל
100 מ"ל ליקר שרי
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
ממלאים את הדבלים בכבד האווז. משפשפים את היונים במלח ובפלפל שחור גרוס טרי. מניחים את הדבלים הממולאות בחלל הפנימי של כל יונה וסוגרים את החלל הזה עם קיסם עץ רטוב. מחממים את השמן במחבת צלייה (שיכולה להיכנס לתנור) וסוגרים את היונים מכל הכיוונים היטב. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. מוסיפים למחבת את השאלוט ומטגנים עד שהופך שקוף. מוסיפים את הציר, החומץ ושליש מכמות ליקר השרי. מחזירים את היונים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 20 דקות כאשר מדי פעם יוצקים על היונים את שארית הליקר. מניחים את היונים על כלי הגשה. מסננים את הרוטב במסננת דקה, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומגישים מייד בכלי נפרד מהיונים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון