הוראות הכנה
מרכיבים
¼ ק"ג תרד טרי
1 עולש מופרד לעלים
4 שלווים
2 כפות חומץ שרי
6 כפות שמן זית
4 פרוסות בייקון
8 ביצי שליו מבושלות
מלח
פלפל
אופן ההכנה
קורעים את העולש והתרד (לאחר שנשטפו היטב) ידנית לחתיכות בגודל נגיסה ומחלקים בין 4 צלחות. חותכים כל שליו לארבע מנות. מתבלים את השליו במלח ופלפל. מערבבים ביחד את החומץ, 4 כפות משמן הזית, מלח ופלפל ליצירת רוטב. יוצקים את הרוטב על העלים שבצלחות. מחממים את יתרת השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבייקון עד שנהיה פריך. מוציאים את הבייקון ומטגנים את השלווים עד להשחמה נאה. מסדרים שליו שלם על כל מנת סלט ומעל מעטרים בבייקון הפריך ובשני ביצי שליו לכל סועד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון