חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מולים עם זיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מולים עם זיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג מולים מנוקים
1 בצל קלוף שנעוץ בו עלה דפנה
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
4 עגבניות מוצקות קלופות וחתוכות לקוביות
200 גרם זיתים שחורים מגולענים קצוצים גס
3 פילטים של אנשובי קצוצים
1 כוס יין לבן
מלח
אופן ההכנה
יוצקים ליטר מים, כפית מלח ואת הבצל עם עלה הדפנה לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המולים, מכסים את הסיר ומבשלים כחמש דקות על אש נמוכה. מוציאים את המולים מהסיר בעזרת כף מחוררת וזורקים את המולים שלא נפתחו. מוציאים את המולים מתוך הצדפות ומניחים במקום חמים. מטגנים את בצלצלי השאלוט עם השום בשמן זית עד שהבצלצלים הופכים שקופים. מוסיפים את העגבניות, הזיתים והאנשובי. יוצקים את היין ומביאים לרתיחה מצמצמים את הנוזלים לכדי שלושת רבעי הכמות. מחזירים את המולים פנימה ומבשלים מעט אך לא מביאים לרתיחה.
מגישים מיד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון