הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם ללא עצמות (לבקש מהקצב להסירן)
3 לימונים
6 שיני שום כתושות
1 כף עלי תימין טריים
3 כפות כוסברה קצוצה
1 כף עלי רוזמרין
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
100 מ"ל שמן זית
אופן ההכנה
1. מגררים את קליפת הלימון (רק החלק הצהוב.(
2. סוחטים את הלימונים ומערבבים עם שאר החומרים חוץ מהעוף.
3. מוסיפים את העוף ומניחים במקרר למשך 24 שעות לפחות.
4. מוציאים את העוף מהמרינדה עשר דקות לפני הצלייה.
5. צולים על גריל חם מאוד למשך חמש דקות מכל צד, מרחיקים מעט מהפחמים וצולים על אש נמוכה כחצי שעה מכל צד.
6. מגבירים את החום וצורבים את העוף למשך שתי דקות מכל צד (שבמהלכן ניתן למרוח על העוף מעט מהמרינדה.(
7. מורידים מהמנגל, מניחים בצד לחמש דקות, מחלקים לנתחים ומגישים.
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון