הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם קמח
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
חמאה לשימון
750 גרם תפוחי עץ
מיץ מלימון אחד
1 כפית קינמון טחון
ריבת משמש לזיגוג
קורט מלח
אופן ההכנה
לשים את הקמח, הסוכר, החמאה, הביצה והמלח לבצק פריך אחיד. מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות. מרדדים את הבצק. משמנים תבנית קפיצית בחמאה. מניחים את הבצק המרודד בתחתית התבנית כך שהתחתית תכוסה קליל וגם קצת בשוליים. מנקבים את התחתית במזלג.
קולפים את התפוחים וחותכים לטבעות. מסדרים אותם על הבצק בצורה מעט חופפת סביב סביב בהתחלה בעיגול החיצוני ולאחר מכן בפנימי וכך עד שהתחתית כולה מכוסה. יוצקים מעל את מיץ הלימון. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כחצי שעה. מצננים מעט. זורים מעל את הקינמון ומברישים עם ריבת המשמשים. מגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון