הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: 200 גרם קמח
75 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
למילוי: 4 ביצים
250 גרם סוכר
קליפת לימון מגוררת
250 גרם שקדים טחונים
קורט קינמון
לנוחות ולקישוט: קמח לקימוח משטח עבודה
חמאה לשימון
אבקת סוכר
אופן ההכנה
לשים את חומרי הבצק לבצק פריך ונוח לעבודה (במידת הצורך מוסיפים מעט חלב). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
טורפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי משהו. מקפלים פנימה את הקינמון, השקדים וקליפת הלימון.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומשטחים על תבנית אפייה קוטר 26 ששומנה בחמאה. מנקבים את תחתית הבצק עם מזלג. חותכים את עודף הבצק המבצבץ מהשוליים. יוצקים את מלית השקדים על הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות עד להשחמה נאה. מניחים לטארט להגיע לטמפרטורת החדר. מוציאים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל אבקת סוכר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון