הוראות הכנה
מרכיבים
1 לשון
2 כפות שומן אווז
2 בצלים קצוצים
4 גזרים קלופים ולתוכים לפרוסות עבות
½ כוס יין לבן
1 עלה דפנה
מספר ענפי טימין
1 פרוסת לחם לבן קלויה
2 שיני שום
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מבשלים את הלשון במי מלח כ-12 שעות על אש נמוכה. מצננים. מסירים את העור. ממיסים את השומן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מניחים את הלשון על הבצל ומסדרים את הגזר מסביב. יוצקים את היין יחד עם 2 כוסות מציר הלשון (שהתבשל 12 שעות). מוסיפים את עלה הדפנה ואת הטימין ומרתיחים. כותשים עם עלי ומכתש את הלחם הקלוי יחד עם השום ושתי כפות מהנוזלים בסיר. מתבלים במלח ופלפל ומפזרים את המחית על הלשון. מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מוציאים את הלשון מהסיר ומעבדים את תכולת הסיר למחית אחידה בעזרת ממחה ידני. פורסים את הלשון ומניחים על כלי הגשה חמים. יוצקים את הרוטב על הלשון ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון