חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת ספוג עם סירופ דבש וניחוח קינמון - מדהים כמה שזה טעים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשוט להתענג!
עוגת ספוג עם סירופ דבש וניחוח קינמון - מדהים כמה שזה טעים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשוט להתענג!
הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם קמח מנופה
4 ביצים מופרדות
100 גרם סוכר
מעט קינמון טחון
לסירופ: חצי כוס סוכר
2 כפות דבש
שמינית כפית קינמון טחון
קליפת תפוז מגוררת
40 מ"ל ברנדי
100 מ"ל ליקר שרי
אופן ההכנה
מרתיחים את הסוכר לסירופ עם הדבש, הקינמון וקליפת הלימון תוך כדי ערבוב מתמיד. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הברנדי וליקר השרי. מצננים.
טורפים את החלמונים עם סירופ הדבש (משאירים מעט סירופ בצד) מעל סיר כפול (בן-מרי) לקבלת קרם מעובה. מסירים מהאש. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומוסיפים לקרם החלמונים. מוסיפים את הקמח ובעזרת מטרף ידני בזהירות מערבבים את כל המסה. משטחים את התערובת על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים פוך על מגבת לחה. מקלפים את נייר האפייה. מפזרים את מעט הסירופ שנותר (ליצירת לחות קלה) וזורים מעט קינמון מלמעלה. חותכים לריבועים אישיים בגול של 5 סמ"ר ומגישים מיד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון