הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים (בטמפרטורת החדר)
4 כפות סוכר
1/4 כוס ליקר קירסאו (או ליקר תפוזים אחר)
2 שמנת מתוקה או 2 גביעים שמנת ריץ' להקצפה)
400 גר' חלבה וניל משובחת בגוש אחד
100 גרם אגוזים מסוכרים (למשל פקאן סיני)
לקישוט (להגשה חגיגית) פרוסות קיווי וחצאי תותים יפים או בננות פרוסות.
אופן ההכנה
להפריד ביצים לחלמונים וחלבונים.
קציפה מס' 1
6 חלבונים + 2 כפות סוכר - להקציף לקצף יציב ולשמור בכלי נפרד.
קציפה מס' 2
6 חלמונים (צהובים להזכירכם) + 2 כפות סוכר + 1/4 כוס ליקר קירסאו (או דומה)
להקציף לקצף בהיר. לשמור בכלי נפרד
קציפה מס' 3
2 שמנת מתוקה (או שמנת ריץ') - להקציף לקצף יציב
ערבוב הקצפים לפי הסדר 3 , 2 ,1 לערבב בכל שלב ע"י קיפול עדין.
לרסק את החלבה בפומפיה עדינה ולהוסיף בתנועות קיפול לתערובת הקצפים.
לצקת לתבנית אפיה 28 ס"מ להוסיף אגוזים מסוכרים קצוצים גס לכסות בניילון נצמד ונייר אלומיניום ולהכניס להקפאה (לפחות 6 שעות).
5 דקות לפני ההגשה - להוציא מההקפאה לפרוס (ולקשט אם רוצים) ולהגיש.
מגיש:
מקור: משפחתי
שתף את המתכון