חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל של צוענים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל של צוענים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם גרגרי חומוס מושרים ללילה
150 גרם שעועית לבנה יבשה מושרית ללילה
¼ ק"ג שעועית ירוקה
¼ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
2 גזרים קלופים ופרוסים
2 אגסים קלופים ופרוסים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ דק
100 מ"ל שמן זית
2 עגבניות מוצקות קלופות וחתוכות לקוביות
1 שן שום קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
מספר חוטי זעפרן
חופן עלי נענע חתוכים לרצועות דקיקות
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית הלבנה והחומוס במי מלח כחצי שעה. לאחר חצי שעה מוסיפים את השעועית הירוקה, הדלעת, הגזר, האגסים ותפוחי האדמה ומבשלים הכל ביחד כרבע שעה. במקביל מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהבצל שקוף. מוסיפים את העגבניות ומבשלים ביחד. מועכים את השום על ידי מכתש ועלי יחד עם חוטי הזעפרן, הפפריקה ומעט מלח ופלפל. מוסיפים את הממרח לתערובת העגבניות והבצל. מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות. מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר עם התבשיל, מערבבים ומבשלים ביחד 5 דקות. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. לפני ההגשה מפזרים את עלי הנענע ומגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון