הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילטים של טונה טרייה במשקל 200 גרם האחד
½ כוס יין לבן
2 כפות חומץ שרי
2 שיני שום קצוצות
1 עלה דפנה
2 גבעולי טימין
6 גרגרי פלפל שחור
100 מ"ל שמן זית
1 בצל פרוס דק לטבעות
200 גרם זיתים מגולענים וקצוצים
1 כף צלפים
מלח
פלפל
שמן לשימון
אופן ההכנה
מערבבים את היין, החומץ, השום, עלה הדפנה, הטימין, הפלפל השחור ומעט מלח למרינדה. משרים את נתחי הדג במרינדה לשעתיים. מוציאים את הדג מהמרינדה (ושומרים אותה בצד לאחר שמוציאים ממנה את עלה הדפנה ואת הטימין). מטגנים את הבצל בשמן עד שנהיה שקוף. יוצקים למחבת את המרינדה וחצי כוס מים. מוסיפים את הצלפים ואת הזיתים ומשאירים שהנוזלים יצטמצמו מעט. מתבלים במלח ופלפל.
מניחים את הדג בתבנית אפייה משומנת היטב. יוצקים את הרוטב מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות. מגישים בתבנית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון