הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם גרגרי חומוס שהושרו לילה
2 צלעות לבן מעושנות
500 גרם בשר בקר רזה
100 גרם בייקון מעושן
¼ כפית גרגרי פלפל שחור
1 בצל שנעוצים בו שני מסמרי ציפורן ועלה דפנה אחד
2 שיני שום
¼ ק"ג שעועית ירוקה
¼ ק"ג דלעת (קלופה)
¼ ק"ג דלורית (קלופה)
¼ ק"ג כרוב לבן
2 בטטות גדולות קלופות
2 קלחי תירס (מחולקים ל-3 כל אחד)
1 עגבנייה
1 בוקה גרני המורכב מפטרוזיליה, כוסברה ואורגנו
2 נקניקיות צ'וריסוס
מלח
אופן ההכנה
בסיר גדול מביאים לרתיחה את הבשר, הבייקון והצלעות עם 2 ליטרים של מים. מדי פעם מוצאים את הקצף שנוצר. מוסיפים את החומוס ומעט מלח. מוסיפים את גרגרי הפלפל השחור, הבצל והשום. מכסים ומבשלים כשעה וחצי (מוסיפים מים במידת הצורך. מוציאים את הבשר, הצלעות והבייקון החוצה. חותכים את הירקות לחתיכות קטנות ומכניסים לסיר עם החומוס יחד עם הבוקה גרני. מבשלים עד שהירקות מתרככים. מחזירים לסיר את הבשר, הבייקון והצלעות ומוסיפים את הנקניקיות. מבשלים כעשר דקות ומסירים מהאש. מוציאים את הבוקה גרני.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון