הוראות הכנה
מרכיבים
4 פרוסות כבד בקר במשקל 200 גרם כל אחת
6 שיני שום קצוצות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
½ כוס שמן זית
½ כוס חומץ בן יין
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח ים
½ כפית אורגנו
½ כפית טימין
שמן לטיגון
שמינית כפית כמון
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מעבדים את הפטרוזיליה עם המלח והשום במעבד מזון. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה תוך כדי עיבוד. מוסיפים גם את החומץ, הפפריקה, האורגנו והטימין. מניחים את הכבד בכלי ויוצקים עליו את המשרה שנוצר במעבד המזון. משרים במקרר מכוסה למשך לילה.
מטגנים את הכבד בשמן שחומם במחבת משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. יוצקים למחבת את נוזלי המשרה ומרתיחים מספר דקות לצמצום והסמכה. מתבלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס טרי וכמון.
מגישים את הכבד חם בליווי הרוטב ותפוחי אדמה מבושלים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון