הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה
קורט מלח
375 גרם חמאה רכה
375 גרם סוכר חום
1 כפית תמצית ווניל
3 ביצים
1 חלמון
1 כף גרידת לימון
1 כוס רום כהה
250 מ"ל שמנת מתוקה
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מנפים ביחד את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה והמלח. מקציפים את החמאה עם הסוכר לקצף רך ואוורירי. מערבבים פנימה את הווניל, הביצים והחלמון בהדרגה ביחד. טורפים פנימה את גרידת הלימון והרום. מוסיפים את החומרים היבשים תוך ערבוב בלתי פוסק ולבסוף מקפלים פנימה את השמנת. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית פלא משומנת היטב ומקומחת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה. מצננים והופכים החוצה לצלחת הגשה. מטפטפים מעט רום מעל וזורים את אבקת הסוכר לקישוט.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון