חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת רום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת רום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה
קורט מלח
375 גרם חמאה רכה
375 גרם סוכר חום
1 כפית תמצית ווניל
3 ביצים
1 חלמון
1 כף גרידת לימון
1 כוס רום כהה
250 מ"ל שמנת מתוקה
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מנפים ביחד את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה והמלח. מקציפים את החמאה עם הסוכר לקצף רך ואוורירי. מערבבים פנימה את הווניל, הביצים והחלמון בהדרגה ביחד. טורפים פנימה את גרידת הלימון והרום. מוסיפים את החומרים היבשים תוך ערבוב בלתי פוסק ולבסוף מקפלים פנימה את השמנת. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית פלא משומנת היטב ומקומחת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה. מצננים והופכים החוצה לצלחת הגשה. מטפטפים מעט רום מעל וזורים את אבקת הסוכר לקישוט.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון