הוראות הכנה
מרכיבים
שוק טלה במשקל בין 3 ק"ג ל-4 ק"ג
2 כפות 'ראס אל חנות'
1 כף אבקת ג'לי מנטה/נענע
4 כפות אבקת ג'לי גויאבה
1 כף רום
¼ כפית מלח ופלפל
פרוסות גויאבה מבושלת
אופן ההכנה
מערבבים את התבלין 'ראס אל חנות' עם אבקת הג'לי מנטה, אבקת הג'לי גויאבה, הרום, המלח והפלפל. חותכים חריצים עמוקים בשוק הטלה ומשפשפים את השוק היטב, כולל החריצים, בתערובת התבלינים. מניחים את השוק בתבנית צלייה משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות. מורידים את החום וצולים ארבעים דקות על כל קילו של שוק.
מגישים מקושט בפרוסות הגויאבה המבושלת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון