אני, שאוהבת מאוד להסתכל על מתכונים ולבשל אותם, טיילתי להנאתי באתר בו יש מתכונים מהסדרה "טעמים". brשם מצאתי מתכון מדהים להכנת מרק פטריות מדהים עוד יותר! brאז הנה לכם המתכון וקישור לסרטון בו מראים איך מכינים את המרק. גם יעזור לכם לדעת איך להכין לפי ההוראות בסרטון וגם כך תראו איך המרק נראה. brבתיאבון 🙂 br https://msnvideo.msn.co.il/video/default.aspx?g=30352173-db10-444f-a808-1a473b379db6
|
|
אני, שאוהבת מאוד להסתכל על מתכונים ולבשל אותם, טיילתי להנאתי באתר בו יש מתכונים מהסדרה "טעמים". brשם מצאתי מתכון מדהים להכנת מרק פטריות מדהים עוד יותר! brאז הנה לכם המתכון וקישור לסרטון בו מראים איך מכינים את המרק. גם יעזור לכם לדעת איך להכין לפי ההוראות בסרטון וגם כך תראו איך המרק נראה. brבתיאבון 🙂 br https://msnvideo.msn.co.il/video/default.aspx?g=30352173-db10-444f-a808-1a473b379db6
|
הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים פרוסים דק
1/2 קופסה- עגבניות מרוסקות
2 שיני שום כתושות
1 ק"ג פטריות יער טריות מכל סוג חתוכות גס בינוני
1 ליטר ציר בקר
מלח לתיבול
פלפל לתיבול
4 פרוסות לחם רגיל ללא הקרום חתוך ל- 4
שמן זית לטיגון
1 כפית חומץ בן-יין
לקישוט- חופן עירית קצוצה
אופן ההכנה
בסיר עם כמות נדיבה של שמן זית, מטגנים את פרוסות הבצל עד לקבלת מרקם של ריבת בצל.
כשהבצל ריבתי למדי מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים וממשיכים לטגן 1-2 דקות. מוסיפים את ציר הבקר לסירוגין, בכל פעם בערך כוס עד שהתערובת מתייבשת. משאירים בערך חצי כוס לשימוש אחר-כך. לאחר שהוספנו את רוב ציר הבקר והתערובת התייבשה מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתייבשות ומתחילות להשחים.
מוסיפים את הפטריות, מערבבים היטב, מכסים את התערובת ומניחים לרתוח על אש בינונית במשך 10 דקות (למרות שאין נוזלים הפטריות יפרישו). לאחר כ- 10 דקות מוסיפים את יתרת ציר הבקר, יוצקים מים, מתבלים במלח ופלפל, סוגרים במכסה ומבשלים עוד כ- 10 דקות על אש נמוכה. מוסיפים חומץ בן יין, מערבבים ומבשלים עוד כ- 3-4 דקות ללא מכסה.
הטוסטים:
מטגנים את ריבועי הלחם בשמן זית מספר דקות משני הצדדים.
הגשה:
מניחים 2-3 טוסטים בבסיס קערת מרק, יוצקים מעל מן המרק, מפזרים עירית קצוצה מעל ומגישים.
מגיש:
מקור: טעמים עם צחי בוקששתר
שתף את המתכון