חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קר של מרלוזה מלוחה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק קר של מרלוזה מלוחה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם דג מרלוזה מלוח
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
3 ענפי טימין
חצי חבילת פטרוזיליה
5 שיני שום
2 כוסות שמן זית
מלח ופלפל
לציר: 2 כרישות
2 בצלים
חצי חבילת פטרוזיליה
לקישוט: 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנטנות
1 עגבנייה ללא גרעינים חתוכה לקוביות קטנטנות
אופן ההכנה
משרים את הפטרוזיליה במים למשך 36 שעות כאשר מחליפים מים כל שמונה שעות. שומרים את מי השרייה לציר. ליצירת הציר מרתיחים את מי השרייה עם הכרישות, הבצלים וחצי חבילת הפטרוזיליה ומבשלים כחצי שעה.
מניחים בסיר את הדג (למעט חתיכה אחת), תפוחי האדמה, חצי חבילת הפטרוזיליה והטימין. יוצקים פנימה את הציר לאחר שסונן ומבשלים כרבע שעה.
חותכים את השום לרצועות. מטגנים את השום בשנן במחבת טפלון. מטגנים להשחמה. מוסיפים את השמן והשום למרק. ממחים את המרק במעבד מזון ידני עד לקבלת נוזל סמיך אחיד. מצננים. מתבלים מעט במלח ופלפל.
מוזגים לצלחות מרק אישיות ומקשטים בפלפל הירוק, הפלפל האדום וחתיכת הדג (לאחר שנחתכה לקוביות) ועלה פטרוזיליה במרכז הצלחת.
מגיש: dylam
מקור: שף הילאריו ארבלאיטז
שתף את המתכון