הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
3 כוסות קמח לבן
שמן תירס
ומעט מלח
למילוי
1 כוס אפונה טריה
2 תפוחי אדמה מבושלים,וחתוכים
פלפלים ירוקים חריפים וקצוצים,לפי הטעם
5-6 פלפלים גבועלי כוסברה קצוצה טריה
1 ס"מ שורש זנגוויל טרי,פרוס דק
חצי כפית כמון
1 כפית גרגירי חרדל שחור
2 עגבניות חתוכות דק
3 בצלים קצוצים
5-6 שיני שום קצוצות
1 כפית תבלין גאראם מסאלה
2 כפיות מאסלה ירוקה
מלח,לפי הטעם
שמן.
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1.מערבבים כ 3 כוסות קמח,מעט מלח ומעט שמן,עד שמתקבל בצק יציב.
2.מחלקים את הבצק ל20 חלקים שווים,יוצרים מכל חלק כדור.
3.מרדדים כל כדור לעלה עגול ודק, חוצים את העלה,מניחים במרכז את המלית וסוגרים,
מטגנים בשמן עמוק,
הכנת המילוי
1.בסיר עמוק עם 1/4 כוס שמן ומכוסה,כשהשמן חם מאוד מסירים את המכסה.
מוסיפים לשמן את החרדל,כמון,בצל,שום,פלפל חריף,מטגנים עד שהם הופכים זהובים.
2.מוסיפים את העגבניות את המאסלה..ממשיכים לטגן תוך עירבוב קל,מוסיפים את האפונה
התפוחי האדמה.
3.מכסים את הסיר וממשיכים בטיגון על להבה נמוכה כ 7-10 דקות .מצננים.
מגיש:
מקור: אילנית
שתף את המתכון