הוראות הכנה
מרכיבים
2 סלסלות תותים (500 גרם)
14 גרם ג'לטין ללא טעם (1 שקית או 1 כף)
חצי כוס מים רותחים
חצי כוס סוכר
250 גרם גבינה לבנה (מומלץ גבינת סקי של שטראוס)
1 כפית תמצית וניל
1 כף ליקר פירות
1 מיכל שמנת להקצפה (250 מ"ל)
אופן ההכנה
1. מנקים את התותים ומסירים את העוקצים. שומרים 10 תותים לקישוט וחוצים אותם לאורך. שמים את הג'לטין בקערית ויוצקים עליו את המים הרותחים. בוחשים עד שהג'לטין נמס לגמרי, נעשה נוזלי, צלול וללא גושים. מצננים מעט.
2. את שאר התותים מחלקים. מחצית אחת חותכים לרבעים ואת המחצית השנייה שמים במעבד מזון. מוסיפים את הסוכר ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים גם את הג'לטין ומפעילים לדקה. יוצקים פנימה את הג'לטין, תוך כדי הפעלת המעבד כדי להבטיח חלוקה שווה. מתבלים בווניל וליקר פירות. מעבירים לקערה.
3. לחוד מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומאחדים עם מחית הגבינה והתותים. מוסיפים לתערובת את רבעי התותים. מרפדים תבנית "אינגליש קייק" (30 ס"מ) בפלסטיק נצמד (ניילון נצמד). עורכים את חצאי התותים לקישוט סביב השולים, והחתך כלפי חוץ. יוצקים את הקרם למרכז. מכסים בפלסטיק. שומרים במקרר 8 שעות. לפני ההגשה הופכים על מגש ארוך ומסירים את הפלסטיק.
מגיש:
מקור: מתכוני רות סירקיס
שתף את המתכון