חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס תותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

למרות שאני לא אוהבת כל מיני עוגות, מוסים וטארטים עם חתיכות פרי- את זה אני מאוד אוהבת. brאז בטח גם אתם תאהבו....
מוס תותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

למרות שאני לא אוהבת כל מיני עוגות, מוסים וטארטים עם חתיכות פרי- את זה אני מאוד אוהבת. brאז בטח גם אתם תאהבו....
הוראות הכנה
מרכיבים
2 סלסלות תותים (500 גרם)
14 גרם ג'לטין ללא טעם (1 שקית או 1 כף)
חצי כוס מים רותחים
חצי כוס סוכר
250 גרם גבינה לבנה (מומלץ גבינת סקי של שטראוס)
1 כפית תמצית וניל
1 כף ליקר פירות
1 מיכל שמנת להקצפה (250 מ"ל)
אופן ההכנה
1. מנקים את התותים ומסירים את העוקצים. שומרים 10 תותים לקישוט וחוצים אותם לאורך. שמים את הג'לטין בקערית ויוצקים עליו את המים הרותחים. בוחשים עד שהג'לטין נמס לגמרי, נעשה נוזלי, צלול וללא גושים. מצננים מעט.
2. את שאר התותים מחלקים. מחצית אחת חותכים לרבעים ואת המחצית השנייה שמים במעבד מזון. מוסיפים את הסוכר ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים גם את הג'לטין ומפעילים לדקה. יוצקים פנימה את הג'לטין, תוך כדי הפעלת המעבד כדי להבטיח חלוקה שווה. מתבלים בווניל וליקר פירות. מעבירים לקערה.
3. לחוד מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומאחדים עם מחית הגבינה והתותים. מוסיפים לתערובת את רבעי התותים. מרפדים תבנית "אינגליש קייק" (30 ס"מ) בפלסטיק נצמד (ניילון נצמד). עורכים את חצאי התותים לקישוט סביב השולים, והחתך כלפי חוץ. יוצקים את הקרם למרכז. מכסים בפלסטיק. שומרים במקרר 8 שעות. לפני ההגשה הופכים על מגש ארוך ומסירים את הפלסטיק.
מגיש: D.S.K
מקור: מתכוני רות סירקיס
שתף את המתכון