הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת דגים נסיכת הנילוס
4-5 שיני שום
3-4 פלפל אדום חתוך לרצועות
2-3 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
1 כוס חומוס (מושרה במים מיום קודם)
או קופסת גרגירי חומוס.
½ חבילת כוסברה קצוצה
½ חבילת גזר גמדי קפוא
¾ כוס שמן
¾ כוס מים
פפריקה, כרכום,פלפל שחור,מלח.
אופן ההכנה
את חומוס המושרה אין צורך לפצח. לבשל אותו בסיר לחץ כשעה. את הדגים להשרות במיץ לימון משומר ומלח להוצאת מרירות וטעמי לוואי ולשטוף היטב במים. לחילופין אפשר להשתמש בקופסת חומוס משומר ללא הנוזלים.
בסיר שטוח לפזר את החומוס, הפלפל, הגזר, הפלפל החריף, השום ומחצית מהכוסברה. ממעל לסדר את חתיכות הדגים ועליהם את יתר הכוסברה.
בצלוחית קטנה לערבב את השמן, הפפריקה, הכרכום,הפלפל שחור והמלח ולשפוך באופן שווה על הדגים.
מהצד לשפוך את המים.
להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה.
במהלך הבישול לטעום את גרגרי החומוס כדי לבדוק את הטעם.
כמו כן, מידי פעם לשפוך מהרוטב שבסיר על הדגים.
הבישול מסתיים כאשר רוב הנוזלים התאדו.
מתכון זה ניתן להכין גם עם דגיי מושט.
מגיש:
מקור: זהבה
שתף את המתכון