חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דגים בסגנון מרוקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דגים בסגנון מרוקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת דגים נסיכת הנילוס
4-5 שיני שום
3-4 פלפל אדום חתוך לרצועות
2-3 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
1 כוס חומוס (מושרה במים מיום קודם)
או קופסת גרגירי חומוס.
½ חבילת כוסברה קצוצה
½ חבילת גזר גמדי קפוא
¾ כוס שמן
¾ כוס מים
פפריקה, כרכום,פלפל שחור,מלח.
אופן ההכנה
את חומוס המושרה אין צורך לפצח. לבשל אותו בסיר לחץ כשעה. את הדגים להשרות במיץ לימון משומר ומלח להוצאת מרירות וטעמי לוואי ולשטוף היטב במים. לחילופין אפשר להשתמש בקופסת חומוס משומר ללא הנוזלים.
בסיר שטוח לפזר את החומוס, הפלפל, הגזר, הפלפל החריף, השום ומחצית מהכוסברה. ממעל לסדר את חתיכות הדגים ועליהם את יתר הכוסברה.
בצלוחית קטנה לערבב את השמן, הפפריקה, הכרכום,הפלפל שחור והמלח ולשפוך באופן שווה על הדגים.
מהצד לשפוך את המים.
להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה.
במהלך הבישול לטעום את גרגרי החומוס כדי לבדוק את הטעם.
כמו כן, מידי פעם לשפוך מהרוטב שבסיר על הדגים.
הבישול מסתיים כאשר רוב הנוזלים התאדו.
מתכון זה ניתן להכין גם עם דגיי מושט.
מגיש: ami216
מקור: זהבה
שתף את המתכון