הוראות הכנה
מרכיבים
למלית הבשר -
500 גר' בשר בקר
2 בצלים בינונים
2 שיני שום
1 כף קמח
1 כף אבקת מרק עוף
חצי כוס מים רתוחים
מלח פלפל שחור ופפריקה
4-5 פלפלים אדומים קלויים
חצי צרור עלי מנגולד
לפירה -
8 תפוחי אדמה בינונים
2 בצלים
שמן זית
מלח ,פלפל שחור
אופן ההכנה
הכנה
1.לבשל את תפוחי האדמה על קליפתם כ 20 דקות לקלף ולמעוך אותם לפירה מחית
2.קוצצים את הבצלים מחממים מחבת עם מעט שמן זית מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד
הזהבה
3.קולים את הפלפלים האדומים מכניסים העודם חמיםן לשקיק ניילון קושרים ומניחים
לחמש דקות פותחים ומסירים את קליפתם
4.במחבת מאדים את עלי המנגולד שקצצנו במעט שמן זית ושום קצוץ
הכנת מלית הבשר
1.מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן עד הזהבה ומוסיפים את שיני השום.
2.מוסיפים למחבת את הבשר הטחון מפוררים אותו באמצעות מזלג. מתבלים מוסיפים את
מרק העוף ,הקמח , הרסק והמים .מערבבים ומבשלים עוד כ10 דקות.
הרכבת הפאי -
1. משמנים תבנית פיירקס וזורים על התבנית פירורי לחם .
2. מסדרים בתחתית שכבה דקה של הפירה ומעל את שכבת הבשר.
3. מסדרים מעל הבשר את הפלפלים הקלויים ועלי המנגולד.
מתבלים את הפלפלים במלח ופלפל שחור.
4. מכסים בשכבה עליונה של פירה וחורצים פסים עם מזלג.
5. מברישים את השכבה העליונה עם מברשת טבולה בשמן זית
6. מכניסים לתנור ל30-40 דקות ב 180 מעלות או עד הזהבה
מגיש:
מקור: מוטי בר און https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1055786
שתף את המתכון