חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמניות קייזר - קלי קלותו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות קייזר לחמניות נימוחות בססגנון אוסטרו הונגרי בעלות קיפול יחודי brמצופות פרג או שומשום והמחמאות יהיו שלכם
לחמניות קייזר - קלי קלותו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות קייזר לחמניות נימוחות בססגנון אוסטרו הונגרי בעלות קיפול יחודי brמצופות פרג או שומשום והמחמאות יהיו שלכם
הוראות הכנה
מרכיבים
3.5 - 4 כוסות קמח רגיל
1/2 1 כפיות שמרי בזק
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כפית אבקת מאלט (באם אין ניתן להשתמש בחצי כוס בירה שחורה ולהחסירה מהנוזלים)
2 ביצים
1 כף שומן חמאה, שמן,
1/4 1 כוסות מים
אופן ההכנה
1.מערבבים את המצרכים היבשים בקערה.מוסיפים את שאר החומרים ולשים 10 דקות
ביד, או 5-7 דקות אם לשים במיקסר, תוך שמוסיפים קמח במידת הצורך.
(הבצק צריך להיות דביק אך לא נורא לח).
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים עד שיכפיל נפחו. בערך כשעה.
3.מוציאים אוויר מהבצק ומתפיחים פעם שניה לפני שיוצרים את הצורה.
4.על משטח עבודה מקומח יוצרים גליל מהבצק וחותכים 10 פרוסות זהות בגודלן כדי שיצאו
בגודל זהה .
5.להניח את הכדורים לחמש דקות מנוחה, מכוסים במגבת לחה.
6.מקמחים את משטח העבודה בקמח רצוי שיפון.
7.פותחים כל כדור בצק ביד לעיגול. מקפלים פינה אחת לתוך מרכז העיגול וממשיכן כך עד
שמקפלים את כל העיגול פנימה, תוך יצירת "אוזניים".
בסוף לוחצים על המרכז כדי לחתום את כל הקיפולים שלא יפתחו.
8.מניחים את הכדורים המקופלים כשפניהם למטה על נייר אפיה עם גרגירי פרג או שומשום
מתפיחים שוב עד להכפלה, כשהפנים כלפי מטה.
9.מחממים תנור לחום גבוה של 220-250 מעלות. ממש לפני שמכניסים את תבניות האפיה
לתנור, הופבים את הלחמניות
10.מכניסים לתנור כלי נוסף עם מים ליצירת אדים.
11.אופים כ- 20-25 דקות עד שיזהיבו היטב. אפשר לסובב את התבניות כל עשר דקות כדי שיזהיבו בצרה אחידה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ניצנה גרי
שתף את המתכון