הוראות הכנה
מרכיבים
3.5 - 4 כוסות קמח רגיל
1/2 1 כפיות שמרי בזק
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כפית אבקת מאלט (באם אין ניתן להשתמש בחצי כוס בירה שחורה ולהחסירה מהנוזלים)
2 ביצים
1 כף שומן חמאה, שמן,
1/4 1 כוסות מים
אופן ההכנה
1.מערבבים את המצרכים היבשים בקערה.מוסיפים את שאר החומרים ולשים 10 דקות
ביד, או 5-7 דקות אם לשים במיקסר, תוך שמוסיפים קמח במידת הצורך.
(הבצק צריך להיות דביק אך לא נורא לח).
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים עד שיכפיל נפחו. בערך כשעה.
3.מוציאים אוויר מהבצק ומתפיחים פעם שניה לפני שיוצרים את הצורה.
4.על משטח עבודה מקומח יוצרים גליל מהבצק וחותכים 10 פרוסות זהות בגודלן כדי שיצאו
בגודל זהה .
5.להניח את הכדורים לחמש דקות מנוחה, מכוסים במגבת לחה.
6.מקמחים את משטח העבודה בקמח רצוי שיפון.
7.פותחים כל כדור בצק ביד לעיגול. מקפלים פינה אחת לתוך מרכז העיגול וממשיכן כך עד
שמקפלים את כל העיגול פנימה, תוך יצירת "אוזניים".
בסוף לוחצים על המרכז כדי לחתום את כל הקיפולים שלא יפתחו.
8.מניחים את הכדורים המקופלים כשפניהם למטה על נייר אפיה עם גרגירי פרג או שומשום
מתפיחים שוב עד להכפלה, כשהפנים כלפי מטה.
9.מחממים תנור לחום גבוה של 220-250 מעלות. ממש לפני שמכניסים את תבניות האפיה
לתנור, הופבים את הלחמניות
10.מכניסים לתנור כלי נוסף עם מים ליצירת אדים.
11.אופים כ- 20-25 דקות עד שיזהיבו היטב. אפשר לסובב את התבניות כל עשר דקות כדי שיזהיבו בצרה אחידה.
מגיש:
מקור: ניצנה גרי
שתף את המתכון